Dossier Aanslagen Brussel

Dit zijn voorlopige incheckbalies

Terwijl het nog steeds niet duidelijk is wanneer Brussels Airport opnieuw passagiers zal ontvangen, is men volop bezig aan de nieuwe opstart van de luchthaven. Dat blijkt uit een foto die onze redactie kreeg toegestuurd van de voorlopige incheckbalies. 

Uit een eerste analyse door experts van het luchthavengebouw in Zaventem dat getroffen werd door een terroristische aanslag, blijkt dat het gebouw stabiel is en dat het Connectorgebouw met de controleposten voor handbagage en personen intact is. Brussels Airport onderzoekt nu de mogelijkheden om tijdelijke incheckbalies te organiseren, meldt het zaterdag in een persbericht.

Gebouw is stabiel
Tijdens het eerste, voorlopige onderzoek van de terminal op de luchthaven zijn geen stabiliteitsproblemen van het terminalgebouw vastgesteld. Brussels Airport bekijkt nu hoe er tijdelijke incheckbalies kunnen worden ingericht. "De meest optimale plaats moet daarvoor geïdentificeerd worden en de praktische organisatie ervan moet worden bekeken samen met de vliegmaatschappijen en bagageafhandelaars", klinkt het.

Foto: Paul Van Landeghem