Dood nucleaire bewaker geen terrorisme

In Froidchapelle in Henegouwen is donderdag een bewakingsagent doodgeschoten. De man werkte als bewaker bij het het Nationaal Instituut voor Radio-elementen (IRE) in Fleurus. Er is geen toegangsbadge gestolen, zoals sommige media berichten. Een terroristische piste wordt ook niet gevolgd, aldus het parket van Charleroi.

Over het voorval is ophef ontstaan. De man zou volgens sommige media als veiligheidsagent bij een kerncentrale hebben gewerkt, en zijn badge zou zijn gestolen. Maar nu blijkt dat de man werkte voor het IRE, en dat evenmin een badge is gestolen.

Het slachtoffer, een veiligheidsagent, werd donderdagavond dood aangetroffen in zijn woning. Hij bleek doodgeschoten. Ook zijn hond werd gedood. Het waren de kinderen van de man die hem aantroffen, bij hun terugkeer uit school.

Een terroristische piste wordt niet gevolgd bij het onderzoek, zo luidt het. De onderzoeksrechter gespecialiseerd in terrorisme is dan ook niet aangeduid. Een motief is nog niet bekend. De speurders denken aan een uit de hand gelopen overval, of een misdaad in de privésfeer.