Dossier Terreurdreiging

Abdeslam maar uur ondervraagd na arrestatie?

Salah Abdeslam zou tussen het moment van zijn arrestatie vrijdagavond en de aanslagen van dinsdag slechts één uur zijn ondervraagd. Dat meldt Politico Europe. Advocaat Sven Mary ontkent echter ooit te hebben gesproken met Politico, maar de krant beweert audiotapes te hebben van het gesprek.

Volgens de nieuwswebsite zouden de speurders geen vragen hebben gesteld over mogelijke op til staande aanslagen, omdat ze eerst gepolst hebben naar Abdeslams betrokkenheid bij de aanslagen van Parijs in november. Het verhoor van Abdeslam in de gevangenis van Brugge ging niet over de mogelijke terreurdreiging, omdat de onderzoekers de chronologie van de feiten volgden en eerst focusten op de rol van Abdeslam bij de aanslagen van Parijs, klinkt het.

Ondanks de ontdekking van ontstekers, wapens en vingerafdrukken van Abdeslam in een safehouse in Vorst enkele dagen eerder, en het groeiende vermoeden dat het terreurnetwerk in Brussel groter was dan eerst gedacht, hebben de speurders de verdachte slechts kort ondervraagd omdat hij nog steeds aan het recupereren was van zijn operatie, aldus een bron binnen de Belgische veiligheidsdiensten. "Ze hadden er niet aan gedacht dat de mogelijkheid bestond dat er iets kon gebeuren zoals dinsdagochtend."

Advocaat Sven Mary bevestigt echter aan VTM NIEUWS dat hij nooit contact heeft gehad met Politico Europe. De krant beweert echter audiotapes als bewijs te hebben.