Dossier Aanslagen Brussel

Wat we nu weten over de slachtoffers

Drie dagen na de aanslagen in Brussel zijn bevoegde diensten nog steeds bezig met het identificeren van de slachtoffers. De identificatie verloopt moeizaam, maar er zijn wel al een aantal tiental slachtoffers bekend. 

Bart Migom, Diksmuide
De 21-jarige student Bart Migom was op weg naar zijn Amerikaanse vriendin toen hij omkwam bij de aanslag op de luchthaven van Zaventem. 

Zijn vriendin, de Amerikaanse Emily Eisenman, kreeg nog een laatste sms van haar vriend Bart toen hij onderweg was met de trein naar de luchthaven, daarna heeft ze niets meer van hem gehoord. “Ik wist niet hoeveel je van iemand kan houden- totdat je niet weet waar ze zijn. Je hebt gewoon geen idee. Ik hoop gewoon op een teken of zoiets dat hij oké is", vertelde ze. 

Alexander en Sascha Pinczowski, Lanaken
Alexander en Sascha Pinczowski kwamen ook om bij de aanslagen. Hun namen komen alvast niet voor op de lijst van de overlevenden, zo hebben de autoriteiten laten weten aan hun ouders, die in Lanaken wonen. Burgemeester Marino Keulen bevestigt het nieuws en biedt zijn medeleven aan.

Ed en Marjan Pinczowski, de ouders van Sascha en Alexander, leefden al enkele dagen in grote onzekerheid over het lot van hun kinderen. "We hebben meer vrees dan hoop", lieten ze donderdag nog optekenen. Hun kinderen waren dinsdagochtend aan de incheckbalie van Zaventem, waar ze een vlucht zouden nemen naar New York. Ze wonen daar en hadden net een bezoek gebracht aan hun ouders in Lanaken. Sascha en Alexander moeten echter heel dicht bij de terroristen hebben gestaan toen die de bommen lieten ontploffen. Ze gaven sindsdien geen teken van leven meer.

Jim Cain, toekomstige schoonvader Alexander Pinczowski, had gisteren al laten blijken weinig hoop te hebben op een goede afloop.

Drie Nederlandse slachtoffers
Bij de aanslag kwamen ook drie Nederlanders om het leven. Dat meldt de Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken Bert Koenders vanuit Indonesië waar hij op bezoek is.

De slachtoffers zijn een broer en zus, die in de Verenigde Staten wonen, en een vrouw uit Deventer. Het Nederlandse ministerie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag de families van de slachtoffers ingelicht.

Adelma Marina Tapia Ruiz, Peru/België
Het Peruviaanse ministerie van Buitenlandse Zaken meldde woensdag dat Adelma Marina Tapia Ruiz is omgekomen bij de aanslag op de luchthaven. De Peruviaanse vrouw woonde al zes jaar in Brussel en was samen met haar twee dochters op de luchthaven.

Léopold Hecht, Brussel
De rector van de Brusselse universiteit Saint-Louis meldde woensdag via Facebook dat Léopold Hecht omkwam bij de aanslag. Hij raakte gewond bij de aanslag in het metrostation Maalbeek en overleed later aan zijn verwondingen.

Olivier Delespresse, Brussel
Ook Olivier Delespesse overleefde de aanslag in de metro niet. Hij was een werknemer bij de Federatie Wallonië-Brussel. De Franse Gemeenschap kondigde zelf zijn overlijden aan op Facebook.

Eén Marokkaanse vrouw
Het Marokkaanse persagentschap MAP meldde dat ook een Marokkaanse vrouw zou zijn omgekomen. Zij zou zijn omgekomen in de Brusselse metro. Daarnaast raakten ook zeker zes Marokkaanse burgers gewond.

David Dixon, Hartlepool
De Britse autoriteiten hebben vrijdag de dood bevestigd van een landgenoot die sinds de aanslagen in Brussel als vermist was opgegeven. Het gaat om de 53-jarige David Dixon uit Hartlepool, die samen met zijn partner en hun zoon in Brussel woont. Dat melden verschillende Britse media via Twitter.

De Brit stuurde na de aanslagen op de luchthaven van Zaventem nog een sms naar zijn vrouw met de boodschap dat hij oké was, maar gaf sindsdien geen teken van leven meer. De Britse autoriteiten en de familie van de man hebben nu gemeld dat Dixon bij de aanslag in het metrostation Maalbeek is omgekomen.