Dossier Aanslagen Brussel

Arrestatie bij nieuwe politieactie Vorst

Na de huiszoekingen en arrestaties die donderdagavond plaatsvonden in Brussel, Jette en Schaarbeek, heeft er vanochtend in Vorst nog een huiszoeking plaatsgevonden waarbij één persoon is opgepakt. Dat meldt de RTBF en wordt bevestigd door het federaal parket. Dat federaal parket geeft in de loop van de dag meer uitleg in en persbericht. "Daarin zal de nuttige en correcte informatie staan", klinkt het.

Donderdagavond waren bij huiszoekingen en politieacties in Brussel, Schaarbeek en Jette al zes personen opgepakt. Drie van die mensen werden voor het gebouw van het federaal parket uit hun wagen gesleurd en opgepakt. Het is nog niet duidelijk wat ze daar deden. Twee anderen werden dan weer in de boeien geslagen bij een huiszoeking in Jette en één bij een huiszoeking in Brussel. Ook in Schaarbeek vond minstens één huiszoeking plaats, maar daarbij werd niemand gearresteerd.

De huiszoekingen werden uitgevoerd met de steun van de DSU, de speciale eenheden van de federale politie. In Schaarbeek kreeg de politie ook de steun van militairen.