Dossier Aanslagen Brussel

Geens en Jambon: "Er zijn fouten gebeurd"

Minister van Justitie Koen Geens geeft toe dat er fouten gebeurd zijn in het onderzoek. "Er zijn fouten gebeurd. Als we tijdig hadden ingegrepen was er één man niet aanwezig geweest bij de aanslagen, namelijk Ibrahim El Bakraoui. Uiteraard moeten we ook voor alle andere mensen die hebben geparticipeerd aan de aanslagen moeten nagaan wat precies de verantwoordelijkheid van politie en justitie kan zijn." 

“Maar hier moeten de mensen toch zien dat het iemand was die pas helemaal op het einde in het terroristische verhaal is ingeschakeld. Hij kwam op geen enkele van onze lijsten voor, en de enige manier om hem te linken met terrorisme was precies zijn aanwezigheid aan de Syrische grens. Dat was natuurlijk een belangrijk punt, dat wij niet kenden.”

“Strijd aangaan en winnen” Gevraagd of hij nog in staat is de strijd tegen de terreur aan te gaan, antwoordt minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon bevestigend en strijdvaardig. “Ik ben meer dan ooit gemotiveerd om de strijd aan te gaan tegen die mensen die een aanslag op onze maatschappij en onze waarden plegen – en die strijd te winnen.”