Dossier Aanslagen Brussel

Anonymous bedreigt IS na aanslagen

Anonymous reageert met een video op de aanslagen van dinsdag in Brussel. "Opnieuw wordt onze vrijheid aangevallen”, zegt een vervormde stem achter het masker. Bovendien brengen ze ook een belangrijke boodschap. “We roepen jullie op om jullie te verenigen tegen discriminatie en ons te steunen”. Volgens het hackerscollectief kunnen ook wij dus helpen in de strijd tegen IS.

Na de aanslagen in Parijs verklaarde Anonymous de oorlog aan IS. “Na de aanslagen in Parijs hebben we dagelijks gevochten tegen terrorisme. We hebben duizenden Twitteraccounts het zwijgen opgelegd die direct gelinkt waren aan IS.” Die strijd zetten ze nu verder.

Niet alleen
De hackers willen deze strijd niet alleen voeren. Het collectief benadrukt dat ook wij kunnen helpen, zonder websites te hacken. “Als je opkomt tegen discriminatie in je land dan raak je hen veel harder dan door hun websites te hacken. Islamitische Staat kan in Europa geen moslims rekruteren als ze worden aanvaard en opgenomen in de gemeenschap. Dus we willen dat jullie je allemaal verenigen tegen discriminatie.”

Anonymous Targets IS Following Brussels Attacks

Anonymous has promised to bring down Islamic State following the #BrusselsAttacks

Posted by Sky News on Wednesday, March 23, 2016