Pakkende wake door 'Brussels Airport'

Het personeel van de luchthaven Brussels Airport heeft een stille mars en wake gehouden voor de slachtoffers van de terreuraanslag die de luchthaven trof. In een grote stoet zijn honderden mensen opgetrokken van parking 58 op de Ringlaan tot aan de rotonde op het einde van de A201. Daar werd een stille wake gehouden met meer dan duizenden mensen.

Heel wat mensen dragen een uniform, anderen zijn in burger of hebben rouwkledij aan. Tientallen van hen dragen fakkels of kaarsen mee, sommigen ook bloemen. Het gaat niet alleen om personeel van de luchthaven, tussen de aanwezigen bevinden zich ook heel wat inwoners van Zaventem, mensen die iemand kennen die op de luchthaven werkt, mensen van wie een familielid of kennis gewond is geraakt, maar ook veel mensen die eenvoudigweg hun medeleven en solidariteit komen betuigen.Heel wat aanwezigen op de wake kenden één of meerdere slachtoffers en de emoties liepen dan ook hoog op.

Koppel werkt op luchthaven
Mensen ondersteunden en omhelsden elkaar, wisselden hun ervaringen van de voorbije twee dagen uit of bezonnen zich in stilte. "We zij hier om ons respect en medeleven te betuigen aan de slachtoffers, hun familie en vrienden", zei een koppel jonge inwoners van Zaventem. "We kennen zelf niemand die op de luchthaven werkt of gewond raakte, maar we vinden het belangrijk om te tonen dat we in dergelijke momenten één zijn."

"Ik werk zelf pas twee maanden op de luchthaven, mijn partner al acht jaar", vertelde een jonge vrouw. "Hij was gisteren en vandaag niet op de luchthaven maar ik was gisteren op weg en was dichtbij de luchthaven toen ik het nieuws hoorde. Ik werd door een collega gebeld die in de vertrekhal was toen de bommen ontploften. Ik ben onmiddellijk gestopt en heb geholpen wie ik kon. Dit komt voor ieder van ons heel zwaar aan."

Scouts
Ook enkele meisjes van de lokale scoutsgroep namen deel aan de stille mars en wake. "We vinden het belangrijk om vanavond hier te zijn", klonk het bij hen. "We kennen mensen die op de luchthaven werken maar zelfs als dat niet zo was, wilden we onze medeleven en solidariteit betuigen."