Dossier Aanslagen Brussel

"Identificatie niet altijd mogelijk"

Van de 260 gewonden na de aanslagen op de luchthaven van Zaventem en in de Brusselse metro, liggen er momenteel nog 151 in het ziekenhuis. Daarvan kon een viertal slachtoffers nog niet worden geïdentificeerd. Dat heeft minister van Volksgezondheid Maggie De Block verklaard na afloop van de vergadering van de Nationale Veiligheidsraad. Het dodental blijft voorlopig op 31 liggen. 

De Block stelde dat een aantal slachtoffers in coma ligt en dat enkelen in slaap worden gehouden. In een mededeling achteraf preciseert de minister dat nog steeds 61 mensen op intensieve zorgen liggen. "De bijzonder snelle en doeltreffende interventies van de hulpdiensten en de zeer goede organisatie in de ziekenhuizen, heeft er voor gezorgd dat veel zwaargewonden nog in leven zijn", luidt het.

De zeer zware verwondingen zijn vaak brandwonden, al dan niet gecombineerd met oorlogsverwondingen, zoals verwondingen na een zware explosie en penetrerend materiaal. Ziekenhuizen hebben woensdag overigens nog slachtoffers over de vloer gekregen die in eerste instantie naar huis waren gegaan, maar die zich nu melden met onder andere gehoorproblemen als gevolg van hevige ontploffingen. Van de overleden slachtoffers werd nog maar van "enkelen" de identiteit bepaald. De aard van de verwondingen, als gevolg van de forse explosies, maken dat de identificatie geen eenvoudige klus is.