Dossier Aanslagen Brussel

Eerste slachtoffers krijgen een gezicht

De slachtoffers van de aanslagen krijgen stilaan een gezicht, al verloopt de identificatie bijzonder moeizaam. Tot nu zijn er nog maar vier mensen geïdentificeerd. Ook bij de gewonden zijn er nog mensen van wie de identiteit nog niet gekend is.

Een van de dodelijke slachtoffers is Leopold Hecht, tweedejaars rechten aan de Université Saint-Louis in Brussel. De rector van de universiteit heeft met pijn in het hart z'n overlijden bevestigd. Olivier Delespesse was een werknemer bij de Federatie Wallonië-Brussel. Hij zat op de metro toen de bom ontplofte.

Adelma Tapia Ruiz was de eerste die gisteren al geïdentificeerd werd. De Peruviaanse woonde in ons land met haar Belgische echtgenoot. Van een vierde slachtoffer is enkel bekend dat ze de Marokkaanse nationaliteit heeft.

Gewonden
Er liggen ook nog 151 gewonden in verschillende ziekenhuis. Een aantal onder hen is niet nog geïdentificeerd. "Sommigen liggen in coma, anderen hebben te zware brandwonden", legt minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) toe.