Dossier Aanslagen Brussel

Luchthaven gesloten: enkele praktische tips

“Door de ravage die de aanslag gisteren heeft veroorzaakt, is het praktisch onmogelijk om de luchthaven al te openen”, zegt VTM NIEUWS-journaliste Julie Colpaert die ter plaatse is. “Brussels Airport bekijkt wel of ze vrachtvliegtuigen kunnen laten vertrekken en landen, via Brucargo. Er zijn ook al enkele vliegtuigen vertrokken, maar dat zijn lege toestellen die dan naar regionale luchthavens worden verplaatst.”

Wat als je op reis vertrekt met Pasen?
De komende dagen en het weekend is het absoluut onzeker of er vluchten vanaf Zaventem kunnen vertrekken of landen. Het enige wat de mensen op dit moment kunnen doen is de websites van de luchtvaartmaatschappijen checken. De meeste touroperators en luchtvaarmaatschappijen wijken uit naar regionale luchthavens.

Wat als je auto op de parking van luchthaven Zaventem staat?
Gisteren zijn er duizenden mensen in allerijl geëvacueerd en hebben ze alles moeten achterlaten. Veel mensen willen hun auto nu komen oppikken, maar dat mag nog niet. Zolang het gebouw niet is vrijgelaten, kunnen ook de auto’s niet weg. Ook daar de raad: raadpleeg de website van Brussels Airport.