Dossier Aanslagen Brussel

Dit weten we over broers El Bakraoui

De broers El Bakraoui zijn twee van de kamikazes van gisteren. Ibrahim El Bakraoui deed op de luchthaven een bomgordel hebben doen ontploffen, het zou gaan om een van de twee mannen in het zwart gekleed. De andere, Khalid El Bakraoui, sloeg toe in metrostation Maalbeek.

De twee mannen zouden een een duidelijke link met Salah Abdeslam hebben. Eén van hen heeft het schuilhuis in Charleroi gehuurd, waar de terroristen vertrokken om de aanslagen in Parijs te plegen. Later zijn de sporen van Bilal Hadfi gevonden, die zichzelf opblies aan het Stade de France en ook sporen van Abdelhamid Abaaoud. Vorige week bleek al dat een van hen het huis in Vorst zou hebben gehuurd waar de politie binnenviel en waar ook vingerafdrukken van Abdeslam zijn gevonden.

De broers El Bakraoui zijn wel al jaren gekend bij het gerecht, voor zware criminele feiten. Khalid El Bakraoui werd in 2011 veroordeeld wegens een reeks carjackings. Ibrahim was in januari 2010 dan weer betrokken bij een gewelddadige overval op een wisselkantoor in Brussel. Hij schoot daarbij op de politie met een kalasjnikov.