Dossier Aanslagen Brussel

Drie van de vier daders zijn gekend

Het federaal parket heeft meer informatie gegeven over de vier daders die verantwoordelijk zijn voor de aanslagen in de luchthaven van Zaventem en het metrostation Maalbeek. Dit weten we nu.

Bij de aanslag in de luchthaven van Zaventem waren drie terroristen betrokken. Het federaal parket verspreidde gisteren al een foto van die drie. Een van hen is Ibrahim El Bakraoui, hij staat in het midden van de foto. De linkse persoon op de foto is geïdentificeerd als Najim Laachraoui. Hij maakte de bommengordels voor de aanslagen in Parijs.

De broer van Ibrahim El Bakraoui, Khalid El Bakraoui was dus niet in Zaventem zoals eerder gedacht. Hij is verantwoordelijk voor de aanslag in het metrostation van Maalbeek. Ook hij werd geïdentificeerd aan de hand van vingerafdrukken.

De derde terrorist van de aanslag op de luchthaven is dus nog niet gekend. Het gaat om de rechtse man met witte jas. Zijn identiteit is nog niet gekend. Hij verliet de luchthaven voor de ontploffingen, maar had eerst de grootste lading explosieven naar binnen gebracht. Uiteindelijk ontplofte die lading niet bij de aanslag zelf, maar achteraf, toen DOVO al aanwezig was en iedereen in veiligheid had gebracht.