Dossier Aanslagen Brussel

Dit gebeurde er in luchthaven Zaventem

Vanochtend hebben er zeker twee explosies plaatsgevonden in de inkomhal van de luchthaven van Zaventem. Daarbij zouden er zeker 34 doden en 230 gewonden zijn gevallen, zegt minister van Volksgezondheid Maggie De Block. Het gaat om een aanslag, waarbij twee personen zichzelf hebben opgeblazen.

Rond acht uur breekt de paniek uit op Zaventem. Mensen vluchten in paniek weg, rook stijgt op uit de vertrekhal. De schade na de explosies is enorm. In de vertrekhal liggen verschillende gewonden. Terwijl de rook in het gebouw hangt, vluchten mensen weg.Het luchthavenpersoneel is zwaar geschokt en zoekt troost bij mekaar. Mensen worden zo snel mogelijk geëvacueerd en naar de tarmac gebracht. De chaos is groot op de luchthaven. Ook al het treinverkeer wordt er onmiddellijk stil gelegd.

"Mensen kregen raad: 'Rennen, rennen'"
De aanslag op Zaventem gebeurde vanochtend rond acht uur, tijdens het piekmoment op de luchthaven. “Er zaten natuurlijk ook al heel wat mensen vast in de terminal of op vliegtuigen. Zij kregen de melding dat ze moesten rennen”, zegt VTM NIEUWS-journaliste Julie Colpaert.

“De mensen werden zo snel mogelijk geëvacueerd tot op het tarmac en daarna naar een groot parkeerterrein van DHL. Gezien de omstandigheden liep die evacuatie relatief vlot. De mensen kregen de nodige zorgen en werden een tijd later met bussen geëvacueerd.”