Voorlopig geen begrotingsakkoord

De federale topministers komen maandagavond niet meer samen om zich over de begrotingscijfers te buigen. Premier Charles Michel plant dinsdag nieuwe gesprekken, maar heeft de vicepremiers gevraagd om zich ook in de paasvakantie vrij te houden. Hij vertrekt woensdagochtend dus niet met een akkoord op zak naar China.

Premier Michel voerde maandag de hele dag bilaterale gesprekken met de verschillende coalitiepartners. Tegelijk waren werkgroepen aan de slag rond verschillende thema's. Ook dinsdag plant Michel op dat pad door te gaan. Maar voor een akkoord is de tijd nog niet rijp. 

De vicepremiers kregen de vraag om zich ook in de paasvakantie vrij te houden. Bedoeling is om al tijdens het weekend weer aan te knopen met de gesprekken, onderstreept men bij de premier. De werkgroepen zouden wel een duidelijk mandaat krijgen om intussen voort te werken. Al bij al zullen de gesprekken dus slechts een goeie drie dagen stil liggen. 

Deadline in april

Voor Bart de Wever hoefde een akkoord er in ieder geval nog niet te komen. "Ik pleit er niet voor om eindeloos te onderhandelen, maar zeker ook niet snel iets in elkaar te flansen", zei hij eerder vandaag.