Dossier Terreurdreiging

Politie zoekt deze handlanger Abdeslam

Het federaal parket heeft na onderzoek een nieuwe handlanger van Salah Abdeslam kunnen identificeren. Het gaat om Najim Laachraou, die bij de speurders gekend was als Soufiane Kayal. De federale politie heeft inmiddels ook een opsporingsbericht verspreid.

Soufiane Kayal was de derde man die samen met Salah Abdeslam en Samir Bouzid in september vorig jaar vanuit Hongarije naar ons land reed. Vorige week konden de speurders al achterhalen dat Samir Bouzid de man was die in Vorst werd doodgeschoten. Hij gebruikte de valse naam Mohamed Belkaïd.

DNA-sporen
Nu hebben ze ook kunnen achterhalen dat ook Soufiane Kayal een valse naam is, gebruikt door de voortvluchtige Najim Laachraoui. Hij had het huis in Auvelais gehuurd met de naam Kayal. In die woning werd zijn DNA gevonden, net als in een woning in Schaarbeek die ook door de terroristen werd gebruikt. Najim trok in februari 2013 naar Syrië. Volgens een bron dichtbij het Franse onderzoek werden ook DNA-sporen van Laachraoui gevonden op explosief materiaal dat gebruikt werd bij de aanslagen in Parijs.

Opsporingsbericht
Het parket heeft inmiddels ook een opsporingsbericht verspreid voor de 25-jarige Laachraoui. Wie de man gezien heeft of weet waar hij is, kan contact opnemen met de politie via 0800 30 300 of opsporingen@police.belgium.eu.

Lees ook: Wie is wie? De Belgen bij de aanslagen in Parijs