"Abdeslam plande nieuwe aanslagen "

Salah Abdeslam bereidde nieuwe aanslagen voor terwijl hij in Brussel ondergedoken zat. Dat heeft minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) vandaag gezegd in Brussel tijdens een panelgesprek over terreur. 

Volgens Reynders was de arrestatie van Salah Abdeslam het resultaat van doorgedreven speurwerk van de Belgische politie. Hij zei verder ook dat er bij de huiszoeking in de Vierwindenstraat in Molenbeek heel wat wapens werden aangetroffen. Uit het onderzoek zou ook blijken dat Abdeslam vanuit zijn schuilplaats een nieuw terreurnetwerk had opgebouwd dat nieuwe aanslagen plande.

Betrokkenen op de vlucht
Nog volgens Reynders zijn er op dit moment zowat dertig betrokkenen bij de aanslagen in Parijs bekend, maar zijn er nog verschillende andere betrokkenen op de vlucht. Hij bevestigde ook dat Abdeslam zich oorspronkelijk wilde opblazen aan het Stade de France, maar van dat plan afzag.

Het panelgesprek over terreur op het Brussels Forum is een jaarlijkse bijeenkomst van Noord-Amerikaanse en Europese politieke en economische leiders en intellectuelen in Brussel.

Voorlopig wil niemand de beweringen van Reynders bevestigen.