Dossier Terreurdreiging

Mary dient klacht in tegen Franse procureur

Sven Mary, de advocaat van Salah Abdeslam, dient klacht in tegen de procureur van Parijs, François Molins. Hij heeft volgens Mary het onderzoeksgeheim geschonden door letterlijk te citeren uit het dossier. Ontoelaatbaar, vindt Mary.

Molins citeerde zaterdagavond tijdens een persconferentie uit het verhoor van Abdeslam door de Belgische speurders. Zo onthulde hij dat Abdeslam zichzelf op 13 november wilde opblazen aan het Stade de France, maar dat hij finaal terugkrabbelde. Volgens Mary houdt het voorlezen van een deel van het verhoor van zijn cliënt tijdens een persconferentie een schending in van het geheim van het onderzoek.

Gevangenis maakt zich geen zorgen
Salah Abdeslam heeft zijn eerste nacht in de cel doorgebracht. Volgens VTM NIEUWS-journaliste Romina Van Camp is die nacht goed verlopen. Abdeslam staat onder permanente bewaking van speciaal daarvoor getrainde bewakers. De gevangenis maakt zich dan ook geen zorgen.

Abdeslam heeft ook geen bezoek meer gehad van zijn advocaat, Sven Mary. Die houdt zich nu bezig met het dossier. Woensdag wordt Abdeslam opnieuw ondervraagd in Brussel.

Bekijk ook: