Dossier Terreurdreiging

Rust kan terugkeren in Molenbeek

Een dag na de politieraid die leidde tot de arrestatie van Salah Abdeslam, keert de rust terug in de buurt rond de Vierwindenstraat in Molenbeek. De politiediensten zijn hier tot een stuk in de nacht aan de slag geweest.

Specialisten hebben de woning waar Abdeslam gevonden werd doorzocht op alle mogelijke sporen. Dat onderzoek is afgelopen, maar dat betekent niet dat het gewone leven in de buurt weer is hernomen.

Agenten voor de deur
VTM NIEUWS-journaliste Nathalie Dyck is nog steeds ter plaatse, al zijn de politieacties op dit moment zo goed als afgelopen. “De speurders hebben het huis voorlopig gelaten voor wat het is. Er staan wel twee agenten voor de deur, en men heeft het huis volledig verzegeld en gebarricadeerd. De bovenburen mochten onder politiebegeleiding daarnet even naar binnen om persoonlijke spullen te komen halen.”

Aandacht van wereldwijde pers
Toch is de rust nog verre van terug. “Het huis heeft blijkbaar een grote aantrekkingskracht, en ook de arrestatie van Salah Abdeslam heeft bijzonder veel aandacht getrokken van de wereldwijde pers. Op een bepaald moment heeft de politie zelfs versterking naar hier moeten laten komen omdat het verkeer niet meer langs kon door de pers die hier in Molenbeek aanwezig is.”