Abdeslam wordt vandaag verhoord

Salah Abdeslam heeft het Sint-Pietersziekenhuis verlaten.  Ook de tweede gewonde van de inval in Molenbeek gisteren, Amine Choukri, heeft het ziekenhuis verlaten. De twee zijn overgebracht naar het kantoor van de federale gerechtelijke politie in Brussel. Later zullen ze naar de gevangenis van Brugge worden gebracht.

Abdeslam is rond 8 uur vanmorgen aangekomen bij de gebouwen van de federale gerechtelijke politie. Dat zegt VTM NIEUWS-journalist Karen De Vis. Die gebouwen zijn goed beveiligd: een vijftal combi’s en politiewagens rijden constant rond. De straat is afgezet.

Sven Mary, de advocaat van Abdeslam, is ook aangekomen, hij zal Abdeslam bijstaan tijdens de ondervraging. De vraag is nu of hij zal meewerken, want Abdeslam is een schat aan informatie. De politie wil vooral weten wat zijn rol was tijdens de aanslagen en wie die heeft georganiseerd.

Afdeling verhoogde veiligheid

Wanneer Abdeslam in Brugge zal aankomen is nog niet helemaal duidelijk. Dat zegt VTM NIEUWS-journalist Romina Van Camp. Eens hij in Brugge is aangekomen, zal hij worden opgesloten in de Afdeling Verhoogde Veiligheid. Die afdeling is speciaal ingericht voor ernstige criminelen en terreurverdachten. In de cel kunnen ze niks afbreken, alles zit verankerd, en staan ze onder permanent toezicht.