Nabestaanden vragen onmiddellijke uitlevering

De nabestaanden van de slachtoffers die gevallen zijn bij de aanslagen in Parijs willen dat Salah Abdeslam onmiddellijk wordt uitgeleverd aan Frankrijk. Dat heeft een van de advocaten van de nabestaanden gezegd aan de Franse nieuwszender BFMTV. Hij moet zich volgens de advocaat verantwoorden voor zijn daden en uitleg verschaffen.

“Ik vreesde dat Salah Abdeslam zou ontkomen of gedood worden”, zei de voorzitter van de slachtoffervereniging '13 november', George Salines, aan de zender. “Zo kan nu een oordeel over hem uitgesproken worden.” Salines zei nog tevreden te zijn. dat er een echt proces zal zijn tegen iemand die heel direct bij de aanslagen betrokken was.

De Franse president François Hollande vroeg vrijdag, in een gezamenlijke persconferentie met Belgisch premier Charles Michel, om Salah Abdeslam en andere verdachten zo snel mogelijk aan Frankrijk uit te leveren. Het federaal parket zei echter dat dat nog voorbarig is. Wel houdt het parket zaterdag een videoconferentie met hun Franse collega's om het verdere verloop van het onderzoek te bespreken, zei parketwoordvoerder Eric Van Der Sypt.