Dossier Terreurdreiging

Gedode terrorist was handlanger Abdeslam

Mohammed Belkaid, de man die dinsdag bij de huiszoeking in Vorst gedood werd, was een rechtstreekse handlanger van Salah Abdeslam. Dat is bevestigd aan VTM NIEUWS. Abdeslam was Belkaid onder meer gaan ophalen in de Hongaarse hoofdstad Boedapest.

De gedode terrorist opereerde onder de valse naam Samir Bouzid en wordt al sinds november gezocht. Uit het onderzoek blijkt Salah Abdeslam in de loop van de maand september twee keer met een huurwagen naar de Hongaarse hoofdstad Boedapest gereisd is. Op 9 september 2015 werd hij gecontroleerd aan de grens tussen Hongarije en Oostenrijk aan boord van een Mercedes, in het gezelschap van twee personen, Belkaid (onder schuilnaam Bouzid) en Soufiane Kayal.

De valse identiteitskaart op naam van Samir Bouzid is gebruikt vier dagen na de aanslagen in Parijs in een filiaal van Western Union in de Brusselse regio. Daarbij is een bedrag van 750 euro getransfereerd naar Hasna Ait Boulahcen, de nicht van Abdelhamid Abaaoud, die beiden even later bij de tussenkomst in Saint-Denis om het leven komen. Van die geldtransfer zijn beelden beschikbaar.

Bekijk ook: