Gewapende overval warenhuis Stekene

In het Oost-Vlaamse Stekene is vrijdagmorgen een gewapende overval gepleegd op een warenhuis van Delhaize. Dat bevestigt de Dendermondse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen. Enkele personeelsleden werden geboeid en gegijzeld tot de kluis geopend werd.

De overval gebeurde rond 7.00 uur op een vestiging van AD Delhaize in de Stadionstraat. Twee gemaskerde en gewapende mannen vielen de winkel binnen en bedreigden het personeel. De personeelsleden werden  geboeid en gegijzeld tot de kluis geopend werd. De daders namen daarna de vlucht. Drie personeelsleden werden naar het ziekenhuis gebracht. Twee van hen hadden lichte verwondingen, de derde verkeerde in shock. De daders zijn voorlopig spoorloos.

"Het onderzoek loopt en we zetten alles in het werk op de daders op te sporen", zegt parketwoordvoerster Ann Soenens. "Het gaat om twee gemaskerde mannen, met een vuurwapen en een mes, die het personeel hadden opgewacht. De personeelsleden werden overmeesterd en geboeid met spanbandjes. Omdat de werknemers de code van de kluis niet kenden, werd er geweld gebruikt. De verantwoordelijke van de zaak is later toegekomen en werd gedwongen om de kluis te openen."

De twee personeelsleden die gewond raakten kunnen het ziekenhuis snel verlaten. Een van hen kreeg een slag op de neus en de andere een schop op het been.