Kind (9) raast met Porsche door Jabbeke

Op Facebook is een filmpje opgedoken van een 9-jarige jongen die met een Porsche met een snelheid van 106 kilometer per uur door het centrum van de West-Vlaamse stad Jabbeke rijdt. De rit werd vermoedelijk gefilmd door de vader van de jongen, die het kind zelfs aanmoedigt sneller te rijden. Het filmpje is intussen verwijderd. Dat melden de kranten van Sudpresse.

Op de beelden is te zien hoe de jongen met de luxewagen aan hoge snelheid rijdt. De jonge bestuurder kan amper geloven wat er gebeurt. “Waauw, ik rij met een Porsche. Ik dacht dat dit veel moeilijker zou zijn.” In de video hoor je een man, de vermoedelijke vader, en een vrouw luid lachen. Beide lijken zich erg te vermaken tijdens het ritje. Na een tijdje beveelt de man zelfs om meer gas te geven. “Volle bak nu. Volle gas!”. De jongen weigert aanvankelijk, maar even later duwt hij toch volop op het gaspedaal.

De man plaatste de video zelf op Facebook, maar verwijderde die een tijdje later. Op sociale media reageren mensen geschokt op het filmpje. “De man zet niet alleen het leven van zijn zoon op het spel, maar ook dat van vele andere mensen in het verkeer.”

Zware boete
Politierechters zijn erg verontwaardigd over de beelden, ze noemen ze hallucinant. Bij een vervolging riskeert de vader een zware boete en dreigt hij zelf z'n rijbewijs te verliezen.