Brussels Airlines opnieuw winstgevend

Brussels Airlines heeft vorig jaar een nettowinst behaald van 41,3 miljoen euro. Daarmee was de luchtvaartmaatschappij voor het eerst sinds 2010 winstgevend, zo heeft topman Bernard Gustin donderdag bekendgemaakt tijdens een persconferentie.

De goede cijfers zijn onder meer te danken aan een passagiersrecord. De maatschappij vervoerde vorig jaar ruim 7,5 miljoen reizigers. Op twee jaar tijd is het aantal passagiers met 30 procent gestegen, benadrukte Gustin. Ook de kosten konden verder worden verlaagd.

"Onze resultaten bewijzen dat we Brussels Airlines met succes aan het transformeren zijn naar een moderne luchtvaartmaatschappij", aldus Gustin, "maar er is geen reden om zelfgenoegzaam te worden. We moeten Brussels Airlines in de concurrentiële marktomgeving van vandaag nog competitiever en aantrekkelijker maken."

Dit jaar plant de luchtvaartmaatschappij voor 20 miljoen euro investeringen, in onder meer een uitbreiding van de vloot. Daardoor zullen er in de loop van het jaar 240 extra jobs gecreëerd worden in België.