Pedofiel Ceulen terug in België

Pieter Ceulen, een Nederlandse pedofiel die in ons land tot negentien jaar cel veroordeeld is, is vanochtend geland op Zaventem. Dat bevestigt zijn advocaat Dirk Grootjans. Ceulen is een van de meest gezochte pedofielen ter wereld, hij stond ook internationaal geseind door Interpol.

Ceulen werd vrijdag opgepakt in Cambodja nadat hij zichzelf aangaf. De Nederlander werd in januari tot negentien jaar cel veroordeeld in Antwerpen wegens pedofilie, maar hij was op dat moment al gevlucht naar Cambodja. Daar werden de grote middelen ingezet om de man op te sporen. Uiteindelijk gaf hij zichzelf aan, nadat zijn advocaat een akkoord bereikte dat zijn veiligheid gegarandeerd werd. De pedofiel vreesde dan ook voor zijn eigen veiligheid. Volgens zijn advocaat zou hij een verblijf in de Cambodjaanse cel niet overleven. 

Ceulen is een beruchte pedofiel die in de Filipijnen en Cambodja meermaals kinderen misbruikte, onder wie zijn adoptiekinderen. Hij deelde dat misbruik ook met andere pedofielen via foto’s en video’s. Bij een eerdere huiszoeking werd er 750 gigabyte aan kinderporno op zijn computer gevonden.