Antwerpse agenten opgepakt: dit weten we

De dienst Intern Toezicht is een onderzoek gestart naar enkele politiemensen van de Lokale Politie Antwerpen. Het gaat om vier agenten. Twee van hen werden opgepakt op de politieschool in Emblem, de twee anderen thuis. Ze zijn opgepakt voor afpersing en gewapende overval terwijl ze in ambt en in uniform waren. "Als de feiten bewezen worden, gaat het zonder meer om een zwarte bladzijde in de geschiedenis van het korps", zegt burgemeester Bart De Wever.

"Eén van de agenten zou banden hebben met de berucht Baleci-clan, die actief is in de portiers- en prostitutiewereld. De zaak kan nog groter worden en krijgt zeker nog een vervolg", aldus VTM NIEUWS-journalist Katleen Peeraer.

"Deze zaak geeft wel eens te meer aan dat ons politiekorps in staat is om pijnlijke en schokkende feiten zoals deze toch zelf aan het licht te brengen en grondig te onderzoeken, zonder taboes. Ik behoud daardoor het volste vertrouwen in de Antwerpse lokale politie.”, zo klinkt het in een mededeling van burgemeester De Wever.

"Niet ingaan op de feiten"

Hij voegt ook nog toe dat hij "als tuchtoverheid niet kan ingaan op de feiten en vooruitlopen op de resultaten van het onderzoek, maar dat hij in zijn hoedanigheid van bestuurlijk hoofd van de politie tuchtrechtelijk gepast zal optreden, naast eventuele gerechtelijke gevolgen van het onderzoek." De Wever wou niet verschijnen voor de camera.

In een video op de site van de politie Antwerpen geeft korpschef Serge Muyters extra duiding bij het onderzoek. "Op 16 maart hebben we enkele inspecteurs van interventieteams gearresteerd. Er liep al enkele maanden een onderzoek naar hen bij de dienst Intern Toezicht. Ook hij wou niet voor onze camera reageren.

"Zaak krijgt zeker nog vervolg"
“We horen bij verschillende bronnen dat ze vrezen dat er nog veel meer agenten bij de zaak betrokken zijn. Dit krijgt zeker nog een gevolg”, zegt Katleen Peeraer.