Schikking Ageas niet voor ex-toplui

De schikking die Ageas (ex-Fortis) maandag heeft gesloten met de vertegenwoordigers van misnoegde beleggers, geldt niet voor de ex-toplui van de financiëledienstengroep. Dat vernam De Tijd van meerdere bronnen.

In de 84 pagina's overeenkomst staat dat de personen die betrokken zijn in een procedure (rond Fortis) niet in aanmerking komen voor een compensatie. Dat is onder meer het geval voor de zeven ex-toplui die in verdenking zijn gesteld in het kader van de Fortis-strafzaak.

Daarbij zitten, zoals bekend, ex-voorzitter Maurice Lippens, ex-CEO Jean-Paul Votron, voormalig financieel directeur Gilbert Mittler en ex-nummer twee Herman Verwilst. Volgens de jaarverslagen van Fortis waren (bijna) al die toplui in de periode die in aanmerking komt voor een compensatie (februari 2007-oktober 2008) aandeelhouder.

Intussen blijkt dat niet alleen de gedupeerde Fortis-aandeelhouders zicht hebben op een compensatie. Ook de vier aandeelhoudersorganisaties die de deal sloten, houden er een aardige cent aan over.