Kinderen en bewoners Vorst mogen naar huis

De kinderen die tijdens de politieoperatie in Vorst in hun scholen en crèches moesten blijven, werden kort na 19 uur opgehaald door hun ouders. De politie hield daarbij een oogje in het zeil. De ouders wachtten hun kinderen op in de Britse Tweedelegerlaan, op een kruispunt enkele straten verder van de plaats waar de schietpartij tijdens de huiszoeking plaatsvond. Daarvoor werden ze opgevangen in een zaal van het college in de Sint-Denijsstraat. Politieagenten begeleidden de kinderen tot bij hun ouders.

Jean-Marc Ghyssels, de burgemeester van Vorst, verzekerde dat de kinderen in een school en een crèche binnen de perimeter in veiligheid waren.

Ook buurtbewoners naar huis
Een deel van de buurtbewoners die zich aandienen bij de politie mogen ofwel zelf terugkeren naar hun woonst, of ze worden geëscorteerd door agenten. Dat is afhankelijk van de locatie van hun woning in de veiligheidszone rond de Driesstraat, zo verduidelijken de ordediensten. De veiligheidszone blijft rond 20 uur nog steeds van kracht in de omgeving van de Driesstraat. Zo is onder meer een deel van de Britse Tweedelegerlaan afgesloten. Op verschillende kruispunten staan nog altijd agenten op wacht.