Ongeval Zingem: motard reed te snel

Uit de eerste vaststellingen van het onderzoek naar de omstandigheden van het ongeval in Zingem, waarbij zaterdag een 7-jarige jongen en een 29-jarige motorrijder om het leven kwamen, zijn er aanwijzingen dat de motorrijder kwam aangereden met een snelheid die de maximumsnelheid van 70 kilometer per uur overschreed. Dat bevestigt het parket van Oost-Vlaanderen.

De dodelijke aanrijding gebeurde zaterdag rond 15u30 op de Nederzwalmsesteenweg in Zingem. "Het ongeval deed zich voor op een moment dat een vader en zijn zevenjarig zoontje de weg overstaken", zegt een parketwoordvoerster. "Op dat moment kwam een motorrijder aangereden met als dramatisch gevolg dat het jongetje tijdens het oversteken werd gegrepen." Het ongeval kostte het leven aan de 7-jarige jongen uit Zwalm en een 29-jarige man uit Merelbeke.

Uit de eerste vaststellingen van het onderzoek naar de omstandigheden, zijn er aanwijzingen dat de motorrijder kwam aangereden met een snelheid die de maximum toegelaten snelheid van 70 kilometer per uur overschreed, aldus nog het parket dat de verdere resultaten van het onderzoek van een verkeersdeskundige afwacht vooraleer meer commentaar te leveren.