Auto rijdt in publiek bij Kevertreffen Ninove

In Ninove is vanmiddag een ernstig ongeval gebeurd tijdens het jaarlijkse Kevertreffen. Dat bevestigt burgemeester Tania De Jonge. Eén van de wagens kwam in het publiek terecht. Er vielen vijf gewonden. Initieel verkeerde een man in levensgevaar maar zijn toestand is nu gestabiliseerd.

Op het Oudstrijdersplein in Ninove is bij het jaarlijkse Kevertreffen een wagen in het publiek terechtgekomen. Er vielen vijf gewonden: één man verkeerde in levensgevaar, één iemand raakte zwaargewond en drie andere personen liepen lichte verwondingen op, bevestigt burgemeester Tania De Jonge (Open Vld).  

De man die levensgevaarlijk gewond geraakte, slaagde er evenwel in om zijn zoontje weg te duwen, waardoor het kind slechts lichgewond raakte toen het voertuig op hen afkwam. Zelf liep hij levensgevaarlijke verwondingen op. Zijn toestand is gestabiliseerd, maar er zal nog maanden revalidatie volgen, zegt de burgemeester.

Verder raakte nog één persoon zwaargewond, met verschillende breuken, en raakte nog één tiener lichtgewond. Eén persoon werd in shock naar het ziekenhuis overgebracht. De vijf slachtoffers waren allemaal bezoekers van het Kevertreffen, ze zijn afkomstig van buiten de stad.

Verkeerd manoeuvre
Het ongeval gebeurde omstreeks 15.15 uur. Volgens getuigen was er eventjes paniek bij de toeschouwers. "Vermoedelijk door een verkeerd manoeuvre van de Britse chauffeur kwam een kever in het publiek terecht", zegt burgemeester De Jonge. Het parket van Oost-Vlaanderen meldt dat de chauffeur niet onder invloed van alcohol was.

10.000 bezoekers
Het ongeval gebeurde op een moment waarop het jaarlijkse Kevertreffen, waaraan achthonderd eigenaars van Kevers deelnemen, op zijn einde liep. De organisatie zelf was te aanslagen om te reageren op het nieuws, zegt VTM NIEUWS-journalist Kenneth Dee. "De organisatoren laten wel weten dat het de eerste keer in 19 jaar is dat er een ongeval gebeurt", zegt hij. "Er waren vandaag zo'n 10.000 bezoekers, en de balans van slachtoffers is toch redelijk zwaar."

Foto: NinofMedia