Daarom zitten Belgen op Tinder

Ruim 75 procent van de Belgische Tindergebruikers raadpleegt de datingapp om de tijd te doden. Dat blijkt uit een onderzoek van Elisabeth Timmermans van de KU Leuven. Opvallend: minder dan de helft van de gebruikers is op zoek naar een partner.

Wie via de app een lief zoekt, komt mogelijk bedrogen uit: minder dan de helft van de tinderaars gebruikt de app om een partner te vinden. Gebruikers zijn vooral nieuwsgierig naar de app zelf (69%) en naar de matches (66,5%). Ook vrienden maken (55,2%) is een reden om de app te gebruiken en 45,2% is op zoek naar zelfbevestiging. De app wordt ook vaak gebruikt om met anderen te lachen (36%).  Slechts 22 procent, hoofdzakelijk mannen, is op zoek naar seks.

Verschil tussen man en vrouw
Timmermans legde ook verschillen tussen mannelijke en vrouwelijke gebruikers bloot. Zo gebruiken beide groepen de app om te checken of ze goed in de markt liggen, maar vrouwen toch iets meer dan mannen. Vrouwen lachen ook vaker dan mannen met andere Tindergebruikers. Wie zelf de enquête wil invullen, kan dat doen via deze link.