Gesprek Albert Heijn start volgende week

Volgende week woensdag zitten de directie van Albert Heijn en de vakbonden samen om de toekomst van de 400 personeelsleden te bespreken uit de acht winkels die gesloten worden. Voor 38 personeelsleden van de nog niet geopende vestiging in Eeklon die ook niet mag openen, heeft Albert Heijn al een oplossing aangeboden, zo werd vernomen bij BBTK.

De mededingingsautoriteit legde de sluiting van de winkels op in het kader van de fusie tussen Delhaize en Albert Heijn. De winkel in Eeklo zou deze week opgestart worden, de 38 personeelsleden volgden een opleiding in vestigingen in Gent en Brugge.

Ontslag of job in andere vestiging
Ze kregen ondertussen de keuze tussen ontslag, met twee weken opzegvergoeding en recht op een uitkering, of behoud van de job, maar dan in een vestiging in Gent en Brugge. "Voor veel mensen die uit Eeklo komen en zich met het openbaar vervoer verplaatsen, is dat geen evidente keuze", zegt Thomas Baeyens (BBTK).

Toekomst van 400 werknemers
De vakbond zegt ook dat AH de keuzemogelijkheden eenzijdig oplegde en hen niet betrok in de totstandkoming van het voorstel. "Maar het is wel goed dat de mensen de mogelijkheid kregen om in andere vestigingen te werken, we hopen dat dit ook voor de andere werknemers het geval is." Volgende week woensdag starten de onderhandelingen over de toekomst van de circa vierhonderd werknemers uit de acht andere winkels van de supermarktketen die gesloten moeten worden