Busverkeer regio Brugge opnieuw op gang

Deze ochtend reden er geen stadslijnen en amper streeklijnen in de regio van Brugge door een spontane staking bij openbaarvervoermaatschappij De Lijn. Inmiddels is het busverkeer in en rond regio Brugge terug op gang aan het komen.

De onrechtstreekse aanleiding van de staking zijn de ingrijpende werkzaamheden aan de Boeveriepoort die al ruim een week het verkeer in en rond Brugge verlammen. Door de werken besliste De Lijn om twee ritten uit te besteden aan private bedrijven.

"Het minste dat je dan kan verwachten is overleg, maar dat is niet gebeurd", aldus Guido Steelandt van ACOD. "De wegenwerken zorgen al voor extra druk bij het personeel en dan komt dit er nog bij. Wij hebben de directie woensdagavond ingelicht en hadden gehoopt op een snelle reactie, maar tot op heden hebben we nog niemand gezien of gehoord".

Tijdelijk situatie
“De werkzaamheden aan de Boeveriepoort zorgden ervoor dat er twee ritten moesten worden afgeschaft. Het ging om een tijdelijke situatie. Tijdens het constructief overleg is er beslist dat het busverkeer opnieuw op gang kan komen”, klinkt het bij woordvoerster Inge De Bruyne van De Lijn regio West-Vlaanderen.