Oprichtster Frucon² 'Onderneemster van het Jaar'

De West-Vlaamse Nathalie Sintobin (42) van Frucon² is verkozen tot 'Vrouwelijke Ondernemer van het Jaar 2015'. Markant vzw en Unizo reikten vandaag, niet toevallig Internationale Vrouwendag, de zeventiende WOMED Award (Women in Enterprise and Development) uit. Deze award bekroont vrouwelijke ondernemers die op succesvolle wijze minstens vijf jaar in hoofdberoep een eigen onderneming runnen.

Nathalie staat aan het hoofd van Frucon², een bedrijf internationaal actief in de e-commerce.  Ze startte haar bedrijf op in 1999 in de garage van haar ouders. Ondertussen is ze uitgegroeid tot een van de grootste nationale partners voor het uitbouwen van online shops.

Marktkramer
De passie voor ondernemen begon al in haar kindertijd. "Nathalie komt uit een gezin van marktkramers van groenten en fruit. Van jongs af aan ging ze haar ouders helpen op de markt en leerde zo de knepen van het vak. Ze begon eerst een kleinschalige winkel in Roeselare met fruit en delicatessen. Toen haar broer na een verblijf in de VS opnieuw naar België kwam, besloten ze samen een zaak uit te bouwen: 'Frucon²'", klinkt het bij Unizo.

35 winkels
Het bedrijf biedt alle diensten aan die bij de online verkoop van een product van merken en producenten komen kijken. Nathalie en haar broer ontwerpen en beheren de e-commerce webshop van hun klanten en verzorgen de internationale distributie van de bestellingen. In 13 jaar tijd hebben ze 35 online winkels geopend, zowel voor klanten als voor eigen rekening . Frucon² heeft 45 werknemers in dienst, verspreid over België en de Verenigde Staten.