Balustrade aangepast na val peuter

Het shoppingcenter Gent Zuid waar een jongen van twee jaar oud vrijdagmorgen levensgevaarlijk gewond geraakte toen hij tussen de wanden van een balustrade een verdieping naar beneden viel, heeft veiligheidsaanpassingen gedaan. Dat bevestigt de beheerder van het winkelcentrum.

Het ongeval gebeurde vrijdag rond 10.30 uur in het shoppingcenter Gent Zuid aan het Woodrow Wilsonplein. De jongen viel tussen twee glazen wanden van een balustrade ongeveer vier meter naar beneden. De vader van het kind was net te laat om zijn zoon te redden. Het kind werd in levensgevaar overgebracht naar het ziekenhuis. Zijn toestand is inmiddels stabiel maar de definitieve ernst van zijn verwondingen is nog niet duidelijk.

Aanpassingen
Vrijdag werd gemeld dat de opening waar de jongen tussen kroop ongeveer dertig centimeter breed was, maar dat klopt niet. "Het ging om een opening van 19 centimeter", zegt de beheerder van het shoppingcenter. "Alles was conform de voorschriften maar voor nog meer zekerheid hebben we nu al veiligheidsaanpassingen gedaan. Op twee plaatsen in het winkelcentrum werd een opening tussen de balustrade met een staalkabel toegewerkt. De omstandigheden van het ongeval worden nog onderzocht. Als uit de resultaten zou blijken dat dat nodig is, kunnen we nog bijkomende maatregelen nemen."

Bekijk ook: