Verstoord luchtverkeer onder controle

De vertragingen die ontstaan waren op de nationale luchthaven in Zaventem, raken stilaan opgelost. Dat laat Dominique Dehaene, woordvoerder van Belgocontrol, omstreeks 10 uur deze ochtend weten.

Deze ochtend waren er verschillende vertragingen op de nationale luchthaven in Zaventem. Dat werd bevestigd door Florence Muls van Brussels Airport. Volgens Dominique Dehaene van Belgocontrol waren de problemen te wijten aan een weersvoorspelling die voor Brussels Airport slechte winterse weersomstandigheden in het vooruitzicht stelde, met ook een erg slechte zichtbaarheid door de mist. "Dit werd gecommuniceerd naar de luchthavens die vluchten met (tussen)stops in Brussels Airport hebben, omdat de verkeersleiding wilde vermijden dat er veel vliegtuigen in de lucht zouden hangen die toch niet kunnen landen door het slechte weer. Dat had voor gevolg dat vluchten naar Brussel met vertraging vertrokken vanuit verschillende Europese luchthavens", aldus Dehaene.

Geen winterweer
Intussen is er een nieuwe weersvoorspelling gekomen die aangeeft dat Brussels Airport ontsnapt aan het slechte winterweer. Daardoor verlopen de vertrekken van vluchten van elders naar Brussel volgens schema. Geleidelijk aan normaliseert in de voormiddag ook het luchtverkeer op Zaventem. Passagiers krijgen de raad om de website van Brussels Airport te raadplegen en contact op te nemen met hun luchtvaartmaatschappij voor details over aankomst- en vertrektijden.