Drukke ochtendspits door gladde wegen

Let goed op als u deze ochtend de baan op moet, want winterse buien zorgen voor gladde wegen in ons land. Op verschillende plaatsen in het land valt er sneeuw uit de lucht. Plaatselijk blijft die ook liggen. Er staat ook al heel wat file.

De strooidiensten van het Agentschap Wegen en Verkeer zijn vannacht en deze ochtend uitgereden. "Inmiddels liggen alle temperaturen boven het vriespunt waardoor strooien niet meer nodig is nu", zegt Ilse Luypaerts van AWV. "Er is wel veel watergladheid op de weg, maar er zijn geen ijsvlekken."

Inmiddels is het al erg druk geworden op de baan. Het Vlaams Verkeerscentrum meldt dat er zo'n 240 kilometer file staat momenteel. Dat is heel veel voor een werkdag. Vooral op de Antwerpse ring ter hoogte van Borgerhout, in de richting van Nederland, is er veel hinder. Daar zijn drie vrachtwagens en een auto gebotst. De vrachtwagens staan in schaar en versperren twee rijstroken. Het verkeer verliest er nu een uur, vanop de E17 vanaf Haasdonk en op de E19 vanaf Kontich.

Volgens het KMI kunnen er nog de hele voormiddag sneeuwbuien vallen die lokaal 1 tot 3 centimeter blijven liggen. In de loop van de dag gaan die buien over in regen of smeltende sneeuw.