Boer kritiek door wapen om vee te doden

Een landbouwer in Theux, in de provincie Luik, is in kritieke toestand nadat hij zaterdag gewond raakte door een wapen om vee te slachten. Dat is zondag vernomen bij het parket van Luik. De jongere broer van het slachtoffer is opgepakt.

Michel O., geboren in 1967, werd zaterdagnamiddag zwaargewond aangetroffen in het landbouwbedrijf dat hij uitbaat met zijn jongere broer Vincent, geboren in 1972. Het was die laatste die de hulpdiensten verwittigde. Het slachtoffer werd overgebracht naar het universitair ziekenhuis van Luik. Zijn toestand is zeer zorgwekkend.

Elektrische schok
De man werd ter hoogte van de nek getroffen door een elektrische schok van een wapen waarmee vee geslacht wordt. De gerechtelijke autoriteiten gaan op dit moment in het onderzoek uit van twee mogelijkheden: zelfmoord of moord. De familie zou ernstige financiële problemen hebben, met name door de melkcrisis.

Broer
In afwachting van meer duidelijkheid werd de broer van het slachtoffer opgepakt. De onderzoeksrechter heeft zijn vrijheidsberoving met 24 bijkomende uren verlengd.