Buur schiet kind neer door te luide quad

Een elfjarige jongen is afgelopen maandag neergeschoten in Blicquy (Henegouwen). De buur van het kind is waarschijnlijk de dader. Hij zou het kind, dat op een quad aan het rijden was, hebben neergeschoten omdat hij het lawaai niet meer kon uitstaan. Er is een onderzoek geopend in Doornik. Dat schrijft Nord-Eclair vandaag.

De zaak zorgt voor een gespannen situatie in het dorp. Daarop heeft de onderzoeksrechter beslist niet over het voorval en het onderzoek te communiceren. Wel weten we dat het kind buiten levensgevaar is en dat de dader reeds verhoord is. Het is niet duidelijk of er ook een aanhoudingsbevel is uitgevaardigd.

Long doorboord
Volgens de school van het kind voelde het slachtoffer plots een helse pijn in zijn borst toen hij aan het rijden was met een quad. Pas bij aankomst in het ziekenhuis werd duidelijk dat het kind was neergeschoten. De kogel heeft een van de longen doorboord. De jongen is buiten levensgevaar.

De dader zou een buur zijn die het geluid van de quad niet meer kon uitstaan. Daarop heeft hij met een karabijn in de richting van het kind geschoten.

Foto: Archiefbeeld van quad.