Wordt moslim nieuwe Mister Gay Belgium?

Abdellah Bijat is de eerste homo uit de moslimgemeenschap die deelneemt aan Mister Gay Belgium. Met zijn deelname aan de wedstrijd, hoopt hij een steun te zijn voor moslimjongeren die het moeilijk hebben met hun geaardheid. Hij heeft de steun van vrienden, maar bij zijn familie kan hij niet meer terecht.

De 22-jarige Abdellah Bijat kwam op zijn twintigste uit de kast. Het was meteen de moeilijkste periode uit zijn leven. Het was bang afwachten voor de reacties van andere jongeren uit de moslimgemeenschap, maar tot zijn grote verbazing krijgt hij vele positieve reacties.

Niet welkom
Maar bij zijn familie kan Abdellah niet meer terecht. Bij zijn coming-out, twee jaar geleden, werd hij meteen het huis uit gezet door zijn moeder. Sindsdien heeft hij geen enkel contact meer met zijn familie in België. Wel had hij nog goed contact met zijn grootmoeder in Marokko. Zij bleef hem steunen tijdens de moeilijke periode.

Verdraagzaamheid
Met zijn deelname aan de wedstrijd wil hij vooral aandacht trekken voor het probleem rond seksuele geaardheid binnen de moslimgemeenschap. Volgens hem is het hoog tijd dat dit probleem wordt aangepakt, zodat er meer verdraagzaamheid zal ontstaan.