Kermis Gent dicht na protest foorkramers

De bekende halfvastenfoor in Gent is dicht. Dat bevestigt schepen van Feesten Christophe Peeters aan VTM NIEUWS. De foorkramers protesteren tegen de beslissing van de stad om vanaf volgend jaar enkele veranderingen door te voeren in het aanbod en het uitzicht van de kermis.

Gent wil na de editie van dit jaar de halfvastenfoor in een ander jasje steken: “We willen moderniseren. Zowel in het aanbod van de attracties als voedselkraampjes willen meer diversiteit. Zo zijn er nu zeventien lunaparken, volgend jaar willen we dat aantal naar tien brengen”, zegt Christophe Peeters, schepen van Feesten.

“We willen ook wat meer ruimte creëren, bredere gangen tussen de attracties”, zegt hij nog. Daarom zullen niet alle attracties en kraampjes volgend jaar nog mogen terugkeren. “We gaan de abonnementen herzien voor de editie van volgend jaar.” 

Maar dat is buiten de foorkramers zelf gerekend. Die zijn er niet mee gediend dat deze beslissing zomaar wordt meegedeeld, zonder overleg. Daarom trekken ze morgenochtend naar het stadhuis om te protesteren. De foorkramers willen ook morgen de kermis sluiten.