Range Rover-dieven luchthaven gevat

De federale gerechtelijke politie van Halle-Vilvoorde heeft, in samenwerking met de politie van de nationale luchthaven van Zaventem, een bende autodieven opgerold. 

De criminele organisatie bleek sinds enkele maanden bijzonder actief op de parkings van verschillende luchthavens en ontvreemdde op regelmatige basis luxe voertuigen, voornamelijk van het type Range Rover. De voertuigen werden voorzien van een nieuw chassisnummer en nadien uitgevoerd en verkocht in het buitenland. 
Eind januari 2016 kwam het onderzoek in een stroomversnelling waarna grondig speurwerk ertoe geleid heeft dat de bende op 1 maart kon worden opgerold. Niet minder dan acht personen werden, met de inzet van de speciale eenheden, opgepakt op een onderduikadres in de regio van Limburg.

Bezwarend materiaal
Op diverse plaatsen die tijdens het onderzoek in beeld kwamen, werden gestolen en omgecatte voertuigen aangetroffen, evenals materiaal om deze voertuigen te voorzien van een nieuw chassisnummer.Tijdens de huiszoekingen bij de verdachten zelf werd tal van bezwarend materiaal aangetroffen. 

Alle verdachten werden voorgeleid bij de onderzoeksrechter die zal oordelen of hun aanhouding noodzakelijk is in het kader van het verder onderzoek dat internationale vertakkingen heeft.