Kansarme kinderen langer naar school

In de Antwerpse wijken die het zwaarst kampen met kansarmoede, zullen kinderen zes tot tien uur per week langer op school blijven. Zowel Gazet van Antwerpen, Het Nieuwsblad als De Standaard berichten over het plan van de Antwerpse schepen van Onderwijs Claude Marinower (Open Vld). Hij hoopt zo de leerachterstand van deze leerlingen weg te werken.

Marinower haalde het idee in Harlem (New York) en in Rotterdam, en werkt nu aan een eigen 'Antwerp Children's Zone'. De kinderen blijven langer op school om extra lessen wiskunde, muziek, taal of kunst te volgen. Met een speciaal team wil de schepen de kinderen ook tot achter de voordeur volgen, en daar huisvestings­, opvoedings- of financiële problemen bij het gezin opsporen.

Startjobs
Marinower ziet ook een rol weggelegd voor de Antwerpse bedrijven. Zo garanderen in Rotterdam de haven, het leger en de zorgsector startjobs voor de jongeren. Wijken als Luchtbal, Dam, Stuivenberg, Amandus­-Atheneum en Deurne­-Noord komen, gezien hun torenhoge cijfers voor kansarmoede, in aanmerking voor het project. Deze zomer hakt Marinower de knoop door.