Dossier Kasteelmoord

Zo zal de reconstructie verlopen

In Wingene werd dit weekend alles in gereedheid gebracht voor de reconstructie van de Kasteelmoord. Die moet de laatste vragen oplossen in het onderzoek naar de moord op Stijn Saelens. Veertig agenten zullen het gebied afzetten zodat niemand het onderzoek kan verstoren.

Saelens werd vier jaar geleden in zijn kasteel doodgeschoten. Ook in het bos in Maria-Aalter, waar zijn lichaam begraven werd, zal iedereen op afstand gehouden worden. De reconstructie zal op deze twee plaatsen gebeuren. De politie patrouilleerde vandaag al geregeld rond het kasteel Carpentier in Wingene.

Perimeter
Morgen mag er niet gefilmd worden. Er is een grote verboden zone rond het kasteel. Agenten zullen de pers en andere kijklustigen ook op afstand houden. Binnen de perimeter staan zo'n vijftien huizen, die bewoners mogen wel blijven, maar volledig vrij zijn ook zij niet. 

Weduwe
Elisabeth Gyselbrecht, de weduwe van de vermoorde Stijn Saelens, zal er morgen bij zijn. Haar vader, dokter André Gyselbrecht, niet, maar dat is hij ook niet verplicht. De hoofdrolspeler is hoe dan ook Roy Larmit, een Nederlander. Hij was erbij toen Saelens vier jaar geleden werd doodgeschoten. Samen met zijn intussen overleden oom.