'Paintballraid' raakt 40 woningen

Het aantal woningen dat op zaterdagavond in het Oost-Vlaamse Zelzate beschadigd raakte door een paintballgeweer, is opgelopen tot ruim veertig. Dat bevestigt burgemeester Frank Bruggeman (Vld-SD).

Het bizarre incident startte in de vooravond in de volkswijk Klein-Rusland. Vanuit een voertuig werd met een paintballgeweer op muren, ramen en rolluiken van woningen geschoten, bevestigde de politie die ter plaatse onderzoek voerde. Auto's ontsnapten aan de 'paintballraid'.

Toen bewoners van de wijk de schade opmerkten aan hun woningen, konden ze niet geloven dat het om verfballen gaat, die afgeschoten werden. De verfkogels lieten niet alleen kleurrijke stippen achter, maar boorden ook gaatjes in rolluiken en ramen. Het voorval werd ook druk besproken op sociale media, daar is te zien hoe onder meer ook handelszaken schade opliepen.

Later op de avond kwamen ook schademeldingen uit Zelzate-West, onder meer vanop het Hoogbouwplein in de wijk De Katte en de Asseneedsesteenweg.

De burgemeester roept zijn inwoners op tot kalmte en vraagt om uit te kijken naar een verdachte grijze Vito. Er werden al een aantal verdachten opgepakt maar het is niet duidelijk wie erachter zit. Al vermoedt de burgemeester dat het om probleemjongeren gaat.