Dossier Kasteelmoord

Volg hier live de reconstructie

Op 31 januari 2012 vindt de echtgenote van Stijn Saelens een bloedspoor en een kogelhuls in de inkomhal van het kasteel in Wingene waar ze wonen. Ruim twee weken later vindt de politie zijn lichaam in een bos in Maria-Aalter. Vandaag vindt de grootste reconstructie in de recente misdaadgeschiedenis plaats. Een ongeziene operatie moet de laatste vragen oplossen in het onderzoek naar de beruchte kasteelmoord.

De reconstructie aan het kasteel van Saelens in Wingene is maar heel kort geweest, al bij al duurde het een goed half uur. Dat zegt VTM NIEUWS-journalist Faroek Özgünes, die de reconstructie van nabij volgt. Het hele team is nu onderweg naar Aalter, naar de chalet waar het lichaam van Saelens gevonden is, voor het tweede deel van de reconstructie. “De Kasteelmoord is een drama in vier bedrijven”, zegt Özgünes.

De hele reconstructie is zeer groots opgevat, 50 mensen zijn erbij betrokken. Alle straten in de buurt zijn afgesloten, een politiehelikopter is ingezet en er is een vliegverbod van kracht. Dat de reconstructie pas na 4 jaar kan plaatsvinden, is omdat het heel lang geduurd heeft om de uitvoerders te vinden. Eén van de vermoedelijke uitvoerders, Roy Larmit, kwam pas vanaf vorig jaar in beeld. Zijn uitlevering heeft lang geduurd en Larmit zelf bleef ook zeer lang zwijgen.