"Branden allemaal aangestoken"

Philip Pirard, korpschef van de politiezone Limburg Regio Hoofdstad, bevestigt aan VTM NIEUWS dat de branden in Limburg zijn aangestoken en wellicht door dezelfde dader. 

"Uit de onderzoeken ter plaatse is gebleken dat de branden wel degelijk aangestoken zijn", zegt Pirard. "Een paar van die branden zijn zeker door eenzelfde dader aangestoken. Dat weten we onder andere omdat ze op dezelfde manier werden aangestoken."

De politie doet deze uitspraak naar aanleiding van zeven verdachte branden die op één maand tijd gebeurden in Limburg, allemaal in de omgeving van Hasselt. Zaterdagochtend brak er een nieuwe brand uit in de Augustijnenstraat in Hasselt, opnieuw in een opslagplaats met hooi, stro en landbouwvoertuigen van een boerderij.

Pyromaan?
De politiezone Limburg Regio Hoofdstad deed vrijdag nog een oproep aan de burgers om waakzaam te zijn en eventuele verdachte handelingen via het nummer 101 te melden. De politie onderzoekt momenteel een achttal verdachte branden, die tussen 18 januari en 27 februari uitbraken in Midden-Limburg.

De politie en het gerecht houden er rekening mee dat mogelijk een pyromaan aan het werk is. "Momenteel zijn twee van onze rechercheurs bezig met het onderzoek naar de branden, samen met het parket en de branddeskundige die een onderzoeksrapport opstelt. Er wordt onder meer gekeken of er sporen zijn die gelijklopend zijn", aldus Philip Pirard, zonechef van de politie Limburg Regio Hoofdstad.

Mensen, die ongerust zijn, kunnen via een mailtje naar info@politielrh.be bijkomend toezicht vragen. De politiezone zet al extra patrouilles in.