Meisje van 8 aangerand op school

In Ieper is een man een lagere school binnengedrongen en heeft er een meisje van 8 aangerand. De man, die vroeger al veroordeeld werd voor zedenfeiten, is opgepakt en aangehouden.

Het meisje liep maandag tijdens de middagpauze ontredderd de toiletten uit, op zoek naar een juffrouw. Ze vertelde haar over een vreemde man die in de wc’s zijn geslachtsdelen had getoond. Volgens Koen Schelpe, de directeur van de Sint-Michielsschool, is de leerkracht meteen gaan kijken maar was daar niemand meer te zien. Even later werd op basis van een persoonsbeschrijving toch iemand opgepakt in de buurt van de school.

Het blijkt te gaan om een man van 57, die bij het gerecht al eerder gekend was voor zedenfeiten. Hij zou de lagere school binnengedrongen zijn en het meisje daarna naar de toiletten meegelokt hebben. De man zit nu in de gevangenis.

Extra maatregelen op school

Het meisje krijgt intussen begeleiding, en de school heeft aan alle ouders een brief met uitleg gegeven. Bovendien kondigde de directeur al extra maatregelen aan, zodat nooit nog vreemde mensen de school binnen kunnen.