Geen aanwijzingen dat Madison gepest werd

In het onderzoek naar de zelfdoding van de veertienjarige Madison uit Herstal zijn er geen elementen die erop wijzen dat het meisje gepest werd. Dat meldt het parket van Luik. Nochtans publiceerde het hackerscollectief Down-Sec vandaag een lijst van vermoedelijke pesters.  

Down-Sec heeft de afgelopen weken al verschillende overheidssites platgelegd, omdat het de regering verwijt geen passende maatregelen te nemen tegen pesterijen na de zelfmoord van Madison. Donderdagvoormiddag publiceerde het hackerscollectief uiteindelijk online de namen en gegevens van verschillende minderjarigen die het ervan beschuldigt het meisje te hebben gepest. 

Onderzoek naar publicatie namen

Het parket van Luik zegt dat het onderzoek naar de zelfdoding nog aan de gang is, maar dat uit het onderzoek en uit verschillende verhoren voorlopig niet blijkt dat het meisje werd gepest. Er werd intussen ook een parallel onderzoek geopend. Als een van de genoemde personen iets overkomt, zou Down-Sec als medeplichtige kunnen beschouwd worden, mogelijk zelfs als mededader. De politie werd gevraagd om een oogje in het zeil te houden bij de huizen van de betrokken jongeren.